NorgeStorbritannia

I N G E R   W A A G E S   A R B E I D E R

Foto: Ole

Vaser fra min samling med arbeider av Inger Waage.

.

Foto: Ole

En samling bladskåler - alle designet av Inger Waage.

.

 

Inger Waage (1923-1995) har designet en mengde forskjellige serviser for Stavangerflint, men er allikevel mest kjent for sin kunstflint.  Hun håndmalte særegne motiver og mønster på Stavangerflints eksisterende modeller.  Derfor finnes det et stort antall forskjellige modeller med en mengde forskjellige mønster og motiv som hun har utarbeidet og malt.

.

Jeg vil først og fremst å vise motiver, serviser og objekter av Inger Waage som jeg selv har samlet og presentere litt av historien bak.  Samtidig ønsker jeg å bygge opp en oversikt over arbeidene slik at det blir enklere å få et helhetlig bilde over hennes enorme produksjonen.

 

Det finnes dessverre ingen eksakt oversikt over Stavangerflints modeller eller hennes design, derfor håper jeg at min side vil bidra i denne sammenheng også. 

. 

 

Foto: Fra privat arkiv

. 

Brukskunstneren Inger Waage har på ingen måte fått den anerkjennelsen som hun fortjener som designer og brukskunstner verken nasjonalt eller internasjonalt.  Hun var svært produktiv og står bak en mengde forskjellige produkter laget ved Stavangerflint AS over en periode på 30 år.

.

Jeg håper derfor at denne siden kan bidra til å bringe hennes arbeider og historien om henne frem.

. 

Ole Gustavsen

24. juni 2007