NorgeStorbritannia

K A R I   N Y Q U I S T

Foto: Privat samling

Kari Nyquist ( 1918 - )

Kari Nyquist ble født i Oslo, utdannet som keramiker ved Statens håndverks- og kunstindustriskole 1934 – 1938. Fikk verkstedpraksis hos kjente keramikere som Eilif Whist og William Knutzen, og arbeidet ved Åros Keramikk og Schneider og Knutzen AS. Startet eget keramikkverksted i Oslo i 1942.

Fra ca 1955 ble Kari Nyquist tilknyttet Stavangerflint AS som designer på freelancebasis. Hun oppholdt seg ved bedriften i kortere perioder om gangen og tegnet dekorer for serviser, barneserviser, anledningsartikler, og suvenirartikler. Tegningene ble gjengitt i silketrykk, som oftest i blått på en lys blå bunn, men de finnes også i andre fargekombinasjoner.

Et teservise med hennes dekor på formen Utstein av Eystein Sandnes ble innkjøpt av Victoria og Albert Museum midt på 1950-tallet. Hun hadde ellers en rekke utstillinger av keramikk i Norge og i utlandet.

Hennes keramikk finnes både i leirgods (blåleire) og steingods. Hun er representert i Nasjonalmuseet for Kunst, Arkitektur og Design (Kunstindustrimuseet) i Oslo.

Kilder: Store norske leksikon, Olsen/Andersen: oderne Antikviteter, Lunde 2000, ISBN 82-520-3279-6, Jan Gjerde: ”Fra Kvaleberg til cyberspace”, ISBN 978-82-303-0998-8 , http://gratisnettside.no/stavangerflinthistorie/

Jan Gjerde ©


Les hele saken >>